středa 15. července 2020

Zjistěte, jak vybrat správný gril na zahradu, terasu nebo balkon



Užijte si léto naplno a pořiďte si gril, na kterém připravíte vynikající chuťovky k vínu, ale klidně i celý nedělní oběd. Se správným modelem můžete grilovat klidně i na balkoně nebo doma. Seznamte se s různými typy a vyberte si gril, který bude vyhovovat vašemu životnímu stylu.


Na co se zaměřit při výběru grilu

Základním odrazovým můstkem při výběru grilu je místo, které na něj máte, pokrmy, které chcete připravovat a také vaše preference. Na trhu najdete grily, které se hodí jak na velké grilování na zahradě, tak kompaktní modely na domácí grilování.

Mezi jakými grily můžete vybírat

Grily na dřevěné uhlí nebo brikety jsou nestárnoucí klasikou mezi grily, kterou pořídíte za příznivou cenu. Jídlo na nich připravené má nezaměnitelnou kouřovou chuť, ale na druhou stranu musíte počítat s náročnější údržbou i přípravou grilu.

Plynové grily vás okouzlí jednoduchou obsluhou i údržbou. Pohon je zajištěn plynovou bombou, takže nemusíte zakládat oheň ani žhavit uhlíky, stačí otočit tlačítko, vytvořit jiskru a můžete grilovat. Teplotu můžete během přípravy regulovat podle potřeby. Cenou za rychlost je absence kouřového aroma.

Elektrické kompaktní grily jsou vlastně malé domácí spotřebiče, které potřebují k provozu přívod elektrické energie. Bez problémů je můžete používat na balkoně i doma v obýváku. Připravíte v nich jak maso a zeleninu, tak třeba panini. Když se rozhodnete, že budete grilovat, stačí gril zapojit do zásuvky. Jednoduché, čisté a elegantní.


Dejte si záležet na servírování pochoutek z grilu

Barevným dobrotám z grilu bude slušet jednobarevné servírovací nádobí z porcelánu nebo kameniny. Talíře a misky vybírejte podle pokrmů, které nejčastěji připravujete. Pokud máte slabost pro klobásky, pořiďte si sadu podlouhlých talířů s prakticou mističkou na kečup a barbecue omáčku. Na grilované špízy jsou ideální talíře s mřížkou a na zeleninu z grilu zase oceníte talíř s mističkami na dipy. K porcování steaků se vám budou hodit kvalitní příbory a ostré steakové nože.

Když už jste u těch grilů, přečtěte si také, jak ugrilovat zeleninu.

Tak jaký gril si pořídíte?

Žádné komentáře:

Okomentovat