středa 2. října 2019

Objevte kouzlo muffinů a cupcakes

Muffiny i cupcakes v dnešní době asi zná už každý. Proč si je lidé tolik oblíbili? Přečtěte si, co je na těchto malých sladkých radostech tak výjimečného.


Muffin – sladká jednohubka

Muffiny jsou jednoduché přípravou i samotným pečením. V podstatě potřebujete jen mléko, mouku, olej, cukr a kypřicí prášek. Můžete přidat oříšky, kousky čokolády nebo třeba kandovaného ovoce, abyste je ozvláštnili. Vše smícháte dohromady a vzniklé těsto nalijete do předem připravených formiček na muffiny nebo košíčků. Vše vám ulehčí také speciální forma na muffiny, kterou snadno koupíte v obchodě. Pečte muffiny stylově například s kolekcí Routes des Indes.



Cupcake – mini dortík

Pro slavnostnější příležitosti, jako jsou narozeninové oslavy nebo svatby, se cupcakes dokonale hodí. Svou velikostí, krémem i bohatým zdobením si získají pozornost každého. Na rozdíl od muffinů je těsto hustější a nemělo by být popraskané. Jednoduše si představte, že pečete mini dortíky. I u capcakes můžete s klidem využít formu, kterou máte na muffiny.

To, co dělá cupcakes výjimečnými, je právě krém a zdobení. Čím dál více si lidé oblíbili nejrůznější barevné krémy doplněné tematickým zdobením. Jaké cupcakes si doslova zamilujete na první pohled?


  • vánoční cupcake si vás získá například krémem v modrém odstínu a zdobením ve tvaru sněhových vloček 
  • svatební cupcake přizpůsobte tématu celé svatby nebo dejte na zaručenou klasiku: bílý krém s ovocem
  • cupcakes k narození miminka potěší každou maminku, navíc pokud je uzpůsobíte tomu, zda se narodila holčička nebo chlapeček
  • narozeninový cupcake vytvořte podle oslavence nebo oslavenkyně: má rád/a modrou nebo červenou barvu; má v oblibě maliny nebo jahody; je na něco alergický/á
  • speciální cupcakes si můžete udělat třeba jen tak pro radost, vynikající jsou například velikonoční cupcakes s mini marcipánovými vajíčky

Tip navíc

Pečení dělá radost. Lahodná vůně se nese domovem a dokonalá chuť okouzluje chuťové buňky celé rodiny i přátel. Udělejte radost i sobě novým nádobím, které při pečení oceníte.


Žádné komentáře:

Okomentovat