čtvrtek 30. května 2019

Jak na domácí přípravu kávy? Představíme vám největší vychytávky

Jestliže patříte mezi milovníky kávy, kávomily, tak nám dáte za pravdu, že není nad správně připravenou a chutnou kávu. Rozhodně tím nemyslíme kávu instantní nebo nějak podobně vytvořenou napodobeninu. Mluvíme tady o čerstvě namletých zrnkách, ideální teplotě a neodolatelné vůni. A že není reálné si takovou kávu udělat doma? Přesvědčíme vás o opaku. Čtěte dále a objevíte nové možnosti!


Káva jako z kavárny

Způsob přípravy kávy hodně záleží na tom, jaký typ máte rádi. Je to skoro až luxus, že si můžete uělat nápoj naprosto podle svých představ. Jen k tomu musíte mít správné pomůcky. Ideální je začít kávovými zrny, neboť bez těch to nepůjde. Buď si je necháte namlít přímo někde v kavárně či pražírně, nebo si pořídíte mlýnek a postaráte se o to sami. Jak na to, vám poradí baristi nebo článek na internetu. Poté už dojde na výběr pomocníka!

1. Frenchpress (jednoduchá a rychlá příprava, jemná kávová sedlina)

2. Moka konvička (silnější káva po italsku, jednoduchá příprava)

3. Chemex (přítomnost a kontrola procesu, kvalitní káva)

4. Filtr V02 (filtrovaná káva, delší příprava, kvalitní káva)

5. Vacuum pot (časově náročnější příprava, kvalitní silná káva)

6. Aeropess (přítomnost při procesu, kvalitní káva)

7. Ruční hákový kávovar (časově náročnější a úklid, jednoduchá příprava)


Dokonalá mléčná pěna

Našlehat perfektní mléčnou pěnu je pro začátečníky baristy asi jedna z nejtěžších věcí. Možná se vám to nepovede na 100 % a nevytvoříte obrázek rozetky, či labutě, ale snaha se cení. I šlehání mléka se musí natrénovat.
Vždy zvolte plnotučné mléko, neboť s jiným to bude nekonečný boj. Můžete si pořídit buď ruční, nebo elektrický napěňovač mléka či speciální trysku. Internet toho nabízí hodně, takže si stačí vybrat podle preferencí.

V dnešní době není skoro nic nemožné, takže pokud se rozhodnete, že chcete mít znalosti jako pravý barista, může tak být. Kavárny dokonce nabízejí různé kurzy, takže stačí pohledat na internetu. K dokonalosti už vám budou chybět jen hezké šálky nebo rovnou celá kolekce a máte domácí kavárnu!

Žádné komentáře:

Okomentovat