středa 20. dubna 2016

KERAMICKÉ DÓZY KILNER – DÓZY NEJEN NA POTRAVINY!

Hledáte originálního keramického nebo skleněného pomocníka do vaší kuchyně? Přinášíme vám novinku v podobě keramických dóz Kilner, které se hodí především na uchovávání suchých potravin. Originální dózy s retro nádechem se hodí téměř do každého interiéru a jejich praktické využití je obrovské.



Nabízíme je ve třech různých barvách – bílé, béžové nebo šedé, takže se můžete rozhodnout nejen podle vašeho vkusu, ale také podle barev vašeho interiéru a vybrat tak tu, která se do něj nejvíce hodí. Silikonová příruba zajistí maximální aroma a čerstvost potravin, které do dózy vložíte. Navíc zabrání roztočům, aby ohrožovali vaše potraviny.

Nečekané využití – nezapomeňte na kreativitu!

A k čemu přesně můžete vlastně dózy Kilner využít? Především tedy na suché potraviny jako je káva, čaj, sůl, cukr nebo koření. Pro tento účel jsou dózy primárně určeny, proč je ale nevyužít také jinak, originálněji?

Každý z nás má v sobě alespoň kousek kreativního ducha. Řadíte se mezi ně určitě i vy a tak se můžete zamyslet, jakým originální způsobem dózy využijete. Na vaší kuchyňské poličce se hned vedle dózy s kávou a čajem může vyjímat dóza s vařečkami nebo jiným kuchyňským náčiním, klidně i s příbory. Pak budete mít vše potřebné hned po ruce.

Keramická dóza Kilner

Skryté kouzlo zavařovacích sklenic

To ale samozřejmě není vše. Můžete využít i obyčejné zavařovací sklenice, které jsou na rozdíl od keramických dóz samozřejmě skleněné, což se může hodit. Do své kuchyně můžete přidat i trochu zeleně. Proč používat typické květináče? I keramickou dózu nebo právě zavařovací sklenici můžete využít jako dekorační vázu, do které buď dáte vodu s natrhanými jarními květinami, nebo rovnou květinu zasadíte. Stačí jít cestou z práce přes park, natrhat volně rostoucí krásné květiny a přinést tak do vašeho domova trochu radosti a pestrosti. Kromě toho si do dózy tedy můžete něco zasadit, ať už se jedná o květinu nebo třeba bylinky, jako je bazalka. Ta vám kuchyni provoní, budete ji mít vždy na dosah a jednoduše ji přidávat do salátů nebo na chleba s pomazánkou, kamkoli. Čerstvou bazalku si zamilujete.

V podstatě takto můžete zasadit cokoliv. Do nižších zavařovacích sklenic třeba řeřichu. Tu vypěstujete vlastními silami velmi rychle a jednoduše a navíc přinesete do vaší kuchyně trošku zdravějšího stylu.


Vyrobte si originální svícny

Ze skleněných zavařovaček se dají vyrobit i vkusné svícny. Jednoduchou variantou jsou svícny na čajové svíčky. Stačí sklenici vyzdobit například barevnými papíry a je to. Další možností je vysypat dno sklenice drobnými kamínky a do nich v podstatě „zasadit“ vyšší svíčku. Pak už jenom stačí počkat na večerní šero a svíčku zapálit – hned bude váš domov útulnější.

Sklenice a dózy můžete využít jakkoliv. V tom je jejich kouzlo – nezáleží na jejich původním účelu, vy se ho vůbec nemusíte držet a udělat si to po svém. Sklenice na bonbony, tužky a pastelky, sušené bylinky… prostě na cokoliv.
Zavařovací sklenice Kilner

Žádné komentáře:

Okomentovat