středa 23. března 2016

UPEČTE SI S NÁMI VELIKONOČNÍHO BERÁNKA A CUKROVÍ

Velikonoce jsou už opravdu za dveřmi a většina z nás uvažuje nad tím, jak upéct toho nejlepšího beránka, jakým originálním cukrovím překvapit své blízké nebo jak vyzdobit náš interiér. Rozhodli jsme se proto pro vás připravit recepty na Velikonoce, které vám pomůžou se na toto jarní sváteční období dokonale připravit.




Velikonoční tvarohový beránek

Možná vás napadlo, že byste letos mohli upéct trošku netradičního beránka. V tom vám rádi pomůžeme a přinášíme recept na tvarohového beránka. Ten vás překvapí svou svěžestí a tím, jak rychle se po něm zapráší.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g másla nebo rostlinného tuku
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 ks vejce
  • 1 ks vanilkového cukru
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • Hrst rozinek (pro lepší chuť můžou být namáčené v rumu)
  • Špetka soli
  • Mouka na pomoučení formy
  • Tuk na vymazání formy
  • Moučkový cukr na posypání beránka
Postup:
Připravte si větší mísu, vložte do ní změklé máslo nebo tuk a utřete jej spolu s tvarohem, vejci a cukrem. Poté přidejte prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva a nezapomeňte na hrst rozinek. Formu na beránka vymažte tukem, vysypejte moukou a vzniklé těsto do ní nalijte. Velikonočního beránka pečte v předehřáté troubě dorůžova na 150-160°C. Po vytáhnutí z trouby nechejte beránka vychladnout, poté ho vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: receptyonline.cz


Picoti ubrus

Linecké velikonoční cukroví

Milujete vánoční linecké cukroví a mrzí vás, že na něj musíte čekat celý rok? Pak není nic jednoduššího, než upéct linecké cukroví i na Velikonoce. Stačí mít vhodné vykrajovátka například ve tvaru kuřátek, vajíček nebo zajíčků a o zábavu máte postaráno.

Ingredience:

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g másla nebo rostlinného tuku
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • Citronová kůra
  • Mouka na vál
  • Tuk na vymazání plechu, popřípadě pečící papír
  • Marmeláda na slepení
Postup:
Jak na linecké těsto nejspíše všichni víte: vypracujete jej z mouky, nadrobno nasekaného tuku, přidáte moučkový cukr, žloutky a citronovou kůru (nejlépe tu z chemicky neošetřeného citronu). Poté necháte těsto odpočinout a válíte jej na pomoučněném vále na tenký plátek. Při dalším postupu se kreativitě meze již nekladou. Vykrajujte nejrůznější velikonoční tvary a pečte v předem předehřáté troubě při teplotě přibližně 180°C. Po vychladnutí spojujte jednotlivé tvary pomocí marmelády (příchuť necháme na vás). Nyní přichází nejkreativnější část, při které se můžete opravdu vyřádit. Vytvořte si čokoládovou polevu z hořké čokolády a hotové linecké ozdobte. Velikonoční cukroví se bude krásně vyjímat na jarním podnose.
Zdroj: ireceptar.cz


Picoti běhoun

Medová vajíčka

Vajíček budete mít nejspíše během Velikonoc všude dost, ale tahle by na vašem stole rozhodně neměla chybět. Přinesou vám lahodnou medovou chuť a navíc bude cukroví zase o kapku zdravější. Jak na to?

Ingredience:

Na těsto:
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 menší vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 20 g másla
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • Mouka na podsypávání
  • 230 g hladké mouky
  • Čokoláda, tuk na ozdobení
  • Marmeláda a krém na slepení
Na krém:
  • 70 g másla
  • 2 tubičky kondenzovaného slazeného mléka piknik
Postup:
Cukr, vejce, med, mléko a máslo rozehřejte ve vodní lázni, přidejte jedlou sodu a vyšlehejte do pěny. Sejměte z plotny a přidejte mouku. Vzniklé těsto vyválejte asi na 2 až 2,5 mm tlustý plát a vykrajujte vajíčka, popřípadě jiné tvary. Mezitím si vytvořte krém z kondenzovaného mléka a másla, které hodinu vařte ve vodě, než vám vznikne karamel. Pokládejte na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě při 150°C. Upečené namažte marmeládou a krémem a slepte dohromady. Úplně na závěr polijte čokoládou a ozdobte dle fantazie.
Zdroj: ekucharka.net

Přejeme vám dobrou chuť a klidné svátky!