sobota 4. dubna 2015

RYCHLÉ DOMÁCÍ TIRAMISU

Také milujete tiramisu a nemůžete se ho nabažit? Tak rychle do obchodu pro ingredience! Pravé italské tiramisu si můžete ode dneška připravovat doma a mlsat kdykoliv budete chtít, ale pozor… všeho s mírou, ať to nemá vliv na naší fyzičku. Jinak bychom museli vyměnit pohodlnou pohovku za běžící pás ve fitness centru. Ale sem tam si určitě můžeme zahřešit, o tom žádná.

Své domácí tiramisu můžete připravit do 0.5l sklenice Kilner

Na tomto lahodném dezertu si pochutnávali už za dob renesance a není se čemu divit. Kdo jednou okusí, musí znovu. Pokud jste nikdy tiramisu nedělali, určitě budete překvapeni, jak jednoduché to je a že to zas taková záhada není. Navíc oproti originálnímu receptu není použit alkohol, což ocení zejména rodiče, děti a abstinenti. Tak hurá do toho!

Ingredience:
100ml espresso, studeného
150 g cukrářských piškotů
400 g sýra mascarpone
275 g slazeného kondenzovaného mléka
1 lžička vanilkového extraktu
Neslazené kakao

Postup:
Ušlehejte mascarpone, kondenzované mléko a vanilkový extrakt do světlého a nadýchané krému. Namočte postupně piškoty, jeden po druhém, do studené espressa a poskládejte v jedné vrstvě na dno 0.5ltr. sklenice Kilner.

Pokryjte všechny piškoty takovým množstvím ušlehaného krému, aby byly pokryty všechny piškoty. Tento postup opakujte ještě třikrát, dokud nespotřebujete všechny sušenky, espresso a krém.

Poprašte kakaovým práškem. 

Před servírováním uložte do lednice na minimálně 3 hodiny. Tak nasáknou všechny piškoty dostatečně kávou a smetanová směs bude ideálně vychlazená. 

Kdo nesnáší čekání, stejně jako my, může si tři hodinky zkrátit u dobré knihy nebo (italské) romantické komedie. Nebo být příště chytřejší a připravit si tiramisu den předem, nejlépe večer, ale pozor na mlsné prstíky. Žádné vyjídání lednice v jednu ráno. Přejeme dobrou chuť!

Recept vytvořil Food Network UK pro společnost Kilner.

Žádné komentáře:

Okomentovat