Ingredience:
- 4 chleby Friselle (sušený chléb – vypadá jako hrubě rozpůlený dalamánek, na jedné straně hladký a na druhé straně velmi hrubý) – můžete nahradit topinkou
- 4 zralá červená rajčata, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku
- Oregano
- Olivový olej Extra Virgin
- Sůl
Postup:
Stroužky česneku obruste o hrubý chleba.
Navlhčete trpasličí chleby opatrně pod studenou
tekoucí vodou – ne příliš, aby z chleba netekla voda.
(pozor! pokud použijete místo trpasličího chleba topinku, nenamáčejte ji!)
Nasypejte nakrájená rajčata na chleba,
polijte olivovým olejem a posypejte oreganem.
Osolte dle chuti.
Případně můžete doplnit rukolou a
nastrouhaným tvrdým aromatickým sýrem, například tvrdou formou sýra Ricotta, nebo sýrem Pecorino.
Žádné komentáře:
Okomentovat