středa 2. července 2014

TRPASLIČÍ CHLÉB „FRISELLE“ S RAJČATY


Ingredience:
     
  • 4 chleby Friselle (sušený chléb – vypadá jako hrubě rozpůlený dalamánek, na jedné straně       hladký a na druhé straně velmi hrubý) – můžete nahradit topinkou
  • 4 zralá červená rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • Oregano
  • Olivový olej Extra Virgin
  • Sůl


Postup:

Stroužky česneku obruste o hrubý chleba.
Navlhčete trpasličí chleby opatrně pod studenou tekoucí vodou – ne příliš, aby z chleba netekla voda.
(pozor! pokud použijete místo trpasličího chleba topinku, nenamáčejte ji!)
Nasypejte nakrájená rajčata na chleba, polijte olivovým olejem a posypejte oreganem.
Osolte dle chuti.

Případně můžete doplnit rukolou a nastrouhaným tvrdým aromatickým sýrem, například tvrdou formou sýra Ricotta, nebo sýrem Pecorino.