Ingredience pro 4 osoby:
- 4 střední lilky
- 2x 125 g sýra mozzarella
- Rajčatová omáčka
- 2 vejce
- 100 g strouhaného parmezánu nebo pecorina
- Bazalka
- Mouka
- Olivový olej Extra Virgin
- Sůl
Postup:
Omyjte lilek, rozložte v míse a
prosolte. Nechte ležet 3 hodiny, dokud nepustí svou hořkou šťávu.
Osušte plátky lilku v utěrce, obalte
v mouce, pak v rozšlehaném vejci a pečte v rozpáleném oleji.
Osušte od oleje a poskládejte opečené lilky do
zapékací mísy, zalijte rajčatovou omáčkou, posypte posekanými lístky bazalky,
plátky mozzarelly a dalšími ingrediencemi, které máte rádi (chilli, česnek,…).
Nakonec zalijte dostatkem rajčatové omáčky a posypte parmezánem.
Pečte v troubě rozpálené na 160°C
přibližně 10 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a nevytvoří se kůrčička.
Tento pokrm je skvělý jako předkrm, samostatná malá večeře, v kombinaci s těstovinami, či jako náplň vegetariánského hamburgeru.
Žádné komentáře:
Okomentovat