středa 2. července 2014

LILEK S PARMEZÁNEM

 - licensed picture from Pixmacthis image is licensed


Ingredience pro 4 osoby:

  • 4 střední lilky
  • 2x 125 g sýra mozzarella
  • Rajčatová omáčka
  • 2 vejce
  • 100 g strouhaného parmezánu nebo pecorina
  • Bazalka
  • Mouka
  • Olivový olej Extra Virgin
  • Sůl

Postup:

Omyjte lilek, rozložte v míse a prosolte. Nechte ležet 3 hodiny, dokud nepustí svou hořkou šťávu.

Osušte plátky lilku v utěrce, obalte v mouce, pak v rozšlehaném vejci a pečte v rozpáleném oleji.

Osušte od oleje a poskládejte opečené lilky do zapékací mísy, zalijte rajčatovou omáčkou, posypte posekanými lístky bazalky, plátky mozzarelly a dalšími ingrediencemi, které máte rádi (chilli, česnek,…). Nakonec zalijte dostatkem rajčatové omáčky a posypte parmezánem.


Pečte v troubě rozpálené na 160°C přibližně 10 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a nevytvoří se kůrčička. 

Tento pokrm je skvělý jako předkrm, samostatná malá večeře, v kombinaci s těstovinami, či jako náplň vegetariánského hamburgeru.

Žádné komentáře:

Okomentovat