sobota 26. července 2014

TIRAMISU NANUKY

 - licensed picture from Pixmacthis image is licensed



A opět přicházíme se zmrzlinou pro dospělé. Obsahuje alkoholický likér a silnou kávu.


Ingredience:
  • 225 g sýra mascarpone 
  • 2/3  šálku cukr krystal
  • 1 šálek smetany s vysokým podílem tuku (40%)
  • 1/2 šálku vody
  • 60 g silné espresso kávy
  • 1 šálek likéru Kahlua (kávový a rumový likér)
  • 12-16 cukrových piškotů na Tiramisu (podlouhlé, posypané cukrem)
  • 60 g strouhané čokolády
  • 16 dřevěných rukojetí na nanuky
Postup:
Dejte mascarpone a cukr do velké mísy. Elektrickým mixérem rozmixujeme do hladka, přidejte vodu, šlehačku, a espresso. 
Naplňte směsí formičky na nanuky ze 2/3. Likér Kahlua nalijte do hlubokého talíře a máčejte v něm každý piškot cca 5 vteřin z každé strany. Namočený piškot natlačte jemně do středu nanuka. Přidejte dřevěnou rukojeť a srovnejte ve formičce.
Škrabkou na zeleninu naškrábejte čokoládové hoblinky a zasypte jimi každého nanuka. Mrazte alespoň 3 hodiny - čím déle, tím lépe. Pro uvolnění z formiček nechte chvíli pod tekoucí studenou vodou a pak jemně vytáhněte.