neděle 13. července 2014

ŠPAGETY S ANČOVIČKAMI


 - licensed picture from Pixmacthis image is licensed

Ingredience pro 4-5 osob:

·    500 g špaget
·  1 šalotka, jemně pokrájená 
·    1 lžíce piniových semínek
·    1/4 lžíce vína Marsala
·    8 ančoviček
·    2 lžíce namočených nebo naložených rozinek
·    1/2 bio pomerančové kůry, nastrouhané
·    Pár lístků bazalky
·    Sůl
·   Olivový olej Extra Vergine


Postup:

Uvaříme špagety v lehce osolené vodě, odkapeme. 1/4 šálku vody z těstovin necháme na omáčku.

V pánvi necháme orestovat nasucho piniová semínka, dáme stranou. Ve stejné pánvi opečeme 4 ančovičky s drobně pokrájenou cibulí v troše olivového oleje, dokud se ančovičky nerozpustí. Přidáme víno Marsala, rozinky, piniová semínka a pomerančovou kůru. Víno zredukujeme na polovinu. Špagety přidáme do pánve s omáčkou a zalijeme vodou. Dobře promícháme a servírujeme. 

Zbylé ančovičky nakrájíme na přibližně 0.5 cm kousky a posypeme jimi špagety naservírované na talířích.


Dobře promícháme a naservírujeme na talíře. Každou porci ještě zakápneme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky.