pondělí 14. července 2014

BRUSCHETTA S GRILOVANOU CHOBOTNICÍ


 - licensed picture from Pixmacthis image is licensed Ingredience: 

  • 250 g malých chobotniček 
  • 1 bageta, nakrájená na tenké plátky 
  • 4 lžíce olivového oleje 
  • 2 šálky cherry rajčat na čtvrtky 
  • 2 stroužky česneku, prolisovaného
  • 12-15 čerstvé listů bazalky, nahrubo nasekané 
  • 1/2 citronu 
  • Sůl a pepř 
  • Balsamico krém, ppokud chcete 


Postup: 

Předehřejte gril na vysokou teplotu. Položte plátky bagety na pečící plech a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Posypte solí a grilujte 1-2 minuty z každé strany, dokud nejsou opečené. Vyjměte z grilu a dejte stranou. 

Pak pokapejte chobotničky 1 lžící oleje. Lehce osolte a opepřete. Dejte chobotničky na rošt grilu a nechte grilovat z obou stran. Chapadla se budou kroutit. Grilujte 8 - 10 minut. Textura by měla být lehce gumová, ale měkká.  




Nechte chobotnice vychladnout. Nakrájená rajčata, česnek a bazalku dejte do velké mísy. Pak odkrojte chapadla z chobotnice, nakrájejte chapadla a celé tělo na malá sousta. Ostraňte chrupavky z hlaviček a hlavy pokrájejte. Přidejte chobotnici do mísy a pokapejte citrónovou šťávou a 1 lžící olivového oleje. Přidejte a sůl a pepř podle chuti. 

Na plátky bagety položte směs s chobotničkami a ozdobte balsamikovým krémem, pokud chcete.