neděle 20. července 2014

ČERVENÁ SANGRIA


 - licensed picture from Pixmacthis image is licensed

Sangria - pro někoho laciné letní víno, pro mě vzpomínka na úžasnou svatební cestu na Mallorku, kde se tomuto osvěžujícímu nápoji, plnému ovoce, říká "vitaminos". Servíruje se ve velkém džbánu.

Recept je vhodný spíše pro dámy, panům by toto množství "vitamínů" nemuselo vyhovovat. 


Ingredience:


  • 750 ml vína Rioja
  • 3/4 šálku likéru Solerno z červených pomerančů
  • 3/4 šálku Leblon Cachaca (brazilský rum)
  • 1 1/2 šálku pomerančového džusu
  • 3/4 šálku třešňového džusu
  • 3/4 šálku cukrového syrupu (voda a cukr 1:1 - ohřívat do rozpuštění cukru, nechte vychladnout)
  • 1/2 šálku čerstvé limetkové šťávy
  • 1 1/2 šálku kuliček z vodního melounu
  • 1 šálek malin
  • 1 šálek ostružin
  • 2 bio mandarinky, nakrájené s i s kůrou na tenké plátky
  • 1 bio limetka, nakrájená s i s kůrou na tenké plátky
  • 1 svazek lístků bazalky
Postup:

Nalijte tekuté složky do velkého džbánu. Přidejte čerstvé ovoce.

Přikryjte a chlaďte alespoň 2 hodiny v chladničce. Servírujte ve sklenicích a ozdobte lístky bazalky.