čtvrtek 10. července 2014

RYBÍ POLÉVKA VE STYLU „GALLIPOLI“


 - licensed picture from Pixmacthis image is licensed

Ingredience pro 4 osoby:
  • 2 malé chobotničky
  • 4 tygří krevety
  • 1 velká nebo 4 malé růžové ryby
  • 2 filety z bílé ryby
  • 1 filet z olejnaté ryby
  • 1 kalamára
  • Mušle
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 10 cherry rajčátek
  • Hladká petržel
  • Pár bobkových listů
  • Suché bílé víno
  • Olivový olej Extra Virgin
  • Sůl
  • Pepř



Postup:

Pečlivě očistíme ryby, krevety a mušle.

Ryby naporcujeme na velikost vhodnou pro talíře na polévku.

V hrnci na oleji opečeme česnek s cibulí dozlatova.

Přidáme všechny ryby, krevety a mušle a zalijeme vínem. Víno necháme vyvařit a pak vložíme rajčata, nasekanou petržel a bobkový list, sůl a pepř. Vaříme přibližně 20 minut na střední teplotu.


Na talířích dozdobíme čerstvou petrželí a servírujeme s bílým chlebem.