čtvrtek 10. července 2014

SALÁT Z CHOBOTNICE, ZELENÝCH FAZOLEK A BRAMBOR


 - licensed picture from Pixmacthis image is licensed
Ingredience:
  • 700 g chobotnice
  • 3 střední brambory
  • 300 g čerstvých zelených fazolek
  • 1 bio citron
  • 1 stroužek česneku
  • Pár lístků máty
  • Olivový olej Extra Virgin
  • Sůl
  • Pepř


Postup:

Vložte chobotnici do hrnce se studenou vodou a vařte alespoň 35 minut.

Když změkne, vyjměte ji z vody a nechte na talíři vychladnout.

Samostatně povařte nebo poduste zelené fazolky a brambory.
Sceďte a nechte vychladnout.

Nakrájejte chobotnici i zeleninu na malé kousky a vložte do salátové mísy.

Ochuťte solí, šťávou z citronu, lisovaným česnekem, mátou strouhanou citronovou kůrou.


Salát má mít při servírování pokojovou teplotu (ne chlazený).