pondělí 7. července 2014

PIZZA S PESTEM NA GRILU


 - licensed picture from Pixmacthis image is licensed
Ingredience:

  • 1 pizza těsto (domácí nebo chlazené)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 3 lžíce bazalkového pesta
  • 4-5 plátků sušené šunky Prosciutto Crudo
  • drobný salát na posypání (řeřicha,...)
  • 225 g sýra Burrata
  • čerstvě mletý pepř


Postup:

Něsto nechte kynout ve formě koule potřené olejem, kterou po té nechte rolovat po obvodu mísy tak, aby vnitřní stěny mísy byly naolejované. Kynutí těsta trvá přibližnně 2 hodiny. 

Vložte pizza kámen předehřát do grilu. Je důležité, aby byl kámen opravdu hodně rozpálený, než na něj položíte pizzu. Pizza těsto rozválejte na průměr 30 cm. Posypte si silikonovou pracovní plochu kukuřičnou moukou, která Vám pak pomůže snadno pizzu přesunout - lépe sklouzne. 

Rozetřete pesto po povrchu pizzy, na něj rozložte Prosciutto. Když gril dosáhne 300°C, nechte pizzu sklouznout na pizza kámen.  Přikryjte a nechte grilovat 2 - 5 minut. Pizzu zkontrolujte po 2 - 3 minutách. Pokud je gril opravdu dobře roztopený, bude pizza hotová během chviličky. Pozor, abyste nespálili spodní část pizzy! 

Rozpálenou pizzu opatrněte lopatkou umístěte zpět na podložku. Posypejte Burratou a drobnými zelenými výhonky. Opepřete. Rozkrájejte na porce a servírujte teplé!

Pozn.: Podobného výsledku můžete dosáhnout i v troubě nastavené na nejvyšší teplotu. Pečením na grilu dosáhnete podobnějšího výsledku jako v klasické pizza peci na dřevo.