sobota 5. července 2014

MACCHERONCINI S OMÁČKOU Z CHLEBOVÝCH KNEDLÍČKŮ




Ingredience pro 4 osoby:
  • 300 g těstovin Maccheroncini (delší rovná kolínka)
  • 300 g rajčatové omáčky
  • 500 g staršího bílého chleba
  • 100 g strouhaného sýra Pecorino
  • 4 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • Hladká petržel
  • Olivový olej Extra Virgin
  • Sůl


Postup:

Odstraňte kůrku z chleba a natrhejte na kousky.

Pokrájejte najemno petržel a 1 stroužek česneku.

Smíchejte nadrobený chléb s petrželí, česnekem, vejci, sýrem Pecorino a 100 ml olivového oleje. Vytvořte rukama vlhké těsto.

Namočte si ruce a vytvářejte kuličky, které budete opékat v rozpáleném oleji. Otáčejte knedlíčky, aby byly opečené ze všech stran dohněda.

Do hrnce dejte podusit na oleji druhý stroužek česneku. Vlijte rajčatovou omáčku a nechte pár minut povařit. Přidejte knedlíčky a vařte další 2 hodiny. Občas zamíchejte.

Když je omáčka hotová, uvařte těstoviny „al dente“, sceďte a smíchejte v hrnci s omáčkou.