Ingredience pro 4 osoby:
- 300 g těstovin Maccheroncini (delší rovná kolínka)
- 300 g rajčatové omáčky
- 500 g staršího bílého chleba
- 100 g strouhaného sýra Pecorino
- 4 vejce
- 2 stroužky česneku
- Hladká petržel
- Olivový olej Extra Virgin
- Sůl
Postup:
Odstraňte kůrku z chleba a natrhejte
na kousky.
Pokrájejte najemno petržel a 1 stroužek
česneku.
Smíchejte nadrobený chléb
s petrželí, česnekem, vejci, sýrem Pecorino a 100 ml olivového oleje.
Vytvořte rukama vlhké těsto.
Namočte si ruce a vytvářejte kuličky,
které budete opékat v rozpáleném oleji. Otáčejte knedlíčky, aby byly
opečené ze všech stran dohněda.
Do hrnce dejte podusit na oleji druhý
stroužek česneku. Vlijte rajčatovou omáčku a nechte pár minut povařit. Přidejte
knedlíčky a vařte další 2 hodiny. Občas zamíchejte.
Když je omáčka hotová, uvařte těstoviny
„al dente“, sceďte a smíchejte v hrnci s omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat