pátek 4. července 2014

DOMÁCÍ FUSSILI SE ZELENINOVOU OMÁČKOU




Ingredience:
  • 300 g mouky
  • 400 g různé zeleniny (cuketa, cherry rajčátka, kapie, lilek,…)
  • 2 stroužky česneku
  • Chilli papričky dle chuti
  • 125 ml olivového oleje Extra Virgin
  • Sůl


Postup:

Smíchejte mouku s vlažnou vodou a vytvořte pevné hladké těsto. Rozválejte na přibližně 2 mm tenkou placku a pokrájejte na 0.5 cm silné proužky dlouhé 3 cm. S použitím pletací jehlice naviňte ve formě spirály na pletací jehlici.

Poduste pokrájený česnek v oleji na pánvi.

Povařte zeleninu v osolené vodě. Když je z poloviny uvařená, přidejte Fussili. Pokud máte raději zeleninu opečenou na pánvi, uvařte Fussili samostatně.

Když je vše povařené „al dente“, slijte vodu a vsypte do pánve s česnekem, přidejte chilli.

Servírujte teplé.