pátek 11. července 2014

ITALSKÉ PLNĚNÉ PAPRIKY


 - licensed picture from Pixmacthis image is licensed



Ingredience pro 4 osoby:

·    4 střední papriky
·         400 g mletého jehněčího masa
·         Chleba s odstraněnou kůrkou
·         Mléko
·         1 vejce
·         70 g sýra Pecorino, nastrouhaného
·         Pár kapar
·         1 stroužek česneku
·         Hladká petržel
·         Olivový olej Extra Virgin
·         Sůl
·         Pepř



Postup:

Chleba natrhaný na kusy namočíme do mléka. Přebytečné mléko vymačkáme.

Ve velké míse smícháme všechny ingredience, včetně namočeného chleba, s výjimkou paprik.

Papriky uřízneme poblíž stopky a zbavíme jadřinců.

Papriky jemně ale úplně naplníme. Poskládáme do pekáče vymazaného olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 minut.


Servírujeme teplé.