
Ingredience pro 4 osoby:
- 500 g mouky
- 12.5 g čerstvého droždí
- Olivový olej Extra Virgin
- Sůl
Postup:
Dejte mouku do mísy, udělejte v ní
důlek a nechte vzejít droždí ve vlažné vodě. Přidejte špetku soli, zamíchejte a
přidávejte vlažnou vodu, dokud nevznikne těsto.
Nechte kynout přibližně 3 hodiny na
teplém místě, přikryté utěrkou.
Pokud chcete, přidejte povařený květák,
ančovičky, kapary, olivy nebo rajčata do směsi.
Vytvářejte 2ma lžícemi malé knedlíčky,
které budete smažit ve větším množství rozpáleného oleje (jako například
smažený sýr). Vyjměte po zezlátnutí a
nafouknutí z oleje na papírovou utěrku o osušte přebytečný olej a nechte
oschnout.
Lehce posolte a servírujte teplé. Ideální
jako příloha nebo předkrm.
Žádné komentáře:
Okomentovat