neděle 6. července 2014

ITALSKÉ KROKETY

 - licensed picture from Pixmacthis image is licensed



Ingredience pro 4 osoby:
  • 500 g mouky
  • 12.5 g čerstvého droždí
  • Olivový olej Extra Virgin
  • Sůl


Postup:

Dejte mouku do mísy, udělejte v ní důlek a nechte vzejít droždí ve vlažné vodě. Přidejte špetku soli, zamíchejte a přidávejte vlažnou vodu, dokud nevznikne těsto.

Nechte kynout přibližně 3 hodiny na teplém místě, přikryté utěrkou.

Pokud chcete, přidejte povařený květák, ančovičky, kapary, olivy nebo rajčata do směsi.

Vytvářejte 2ma lžícemi malé knedlíčky, které budete smažit ve větším množství rozpáleného oleje (jako například smažený sýr).  Vyjměte po zezlátnutí a nafouknutí z oleje na papírovou utěrku o osušte přebytečný olej a nechte oschnout.


Lehce posolte a servírujte teplé. Ideální jako příloha nebo předkrm.