Ingredience na středně velkou Focacciu:
- 125 g hladké mouky
- 125 g hladké mouky Semolina
- 1 střední brambora (přibližně 125 g)
- 12.5 g čerstvého droždí
- ½ lžičky cukru
- Malá rajčata (cherry)
- Oregano (dle chuti)
- 1 zarovnaná čajová lžička jemné soli
- Hrubá sůl
- Olivový olej Extra Virgin
Postup:
Uvařte bramboru. Oloupejte a rozmačkejte
lisem na bramborovou kaši.
Smíchejte mouku, semolinu, jemnou sůl a
rozmačkanou bramboru. Dobře prohněťte rukou.
Vlijte cca 120 ml vlažné vody do mísy,
přidejte rozdrobené droždí a cukr.
Promíchejte.
Smíchejte těsto s kváskem a pomalu
přidávejte vodu, dokud těsto není vláčné a lepkavé.
Namastěte plech a rozprostřete mokrou
rukou těsto, dokud není pokryt téměř celý jeho povrch a jeho tloušťka není cca
1 cm (do zbytku plechu těsto dokyne).
Těsto přikryjte a nechte nerušeně kynout
alespoň hodinu, dokud se jeho velikost nezdvojnásobí. Když těsto vykynulo, pokryjte jej celé
pokrájenými rajčaty.
Polijte rajčata na těstě spoustou oleje,
posypejte hrubou solí a oreganem.
Pečte v troubě předehřáté na
180-200°c po dobu 25-30 minut, dokud se těsto nelepí na špejli.
Žádné komentáře:
Okomentovat