čtvrtek 3. července 2014

FOCACCIA VE STYLU „BARI“


Ingredience na středně velkou Focacciu:
  • 125 g hladké mouky
  • 125 g hladké mouky Semolina
  • 1 střední brambora (přibližně 125 g)
  • 12.5 g čerstvého droždí
  • ½ lžičky cukru
  • Malá rajčata (cherry)
  • Oregano (dle chuti)
  • 1 zarovnaná čajová lžička jemné soli
  • Hrubá sůl
  • Olivový olej Extra Virgin



Postup:

Uvařte bramboru. Oloupejte a rozmačkejte lisem na bramborovou kaši.

Smíchejte mouku, semolinu, jemnou sůl a rozmačkanou bramboru. Dobře prohněťte rukou.
Vlijte cca 120 ml vlažné vody do mísy, přidejte rozdrobené droždí a cukr.  Promíchejte.

Smíchejte těsto s kváskem a pomalu přidávejte vodu, dokud těsto není vláčné a lepkavé.

Namastěte plech a rozprostřete mokrou rukou těsto, dokud není pokryt téměř celý jeho povrch a jeho tloušťka není cca 1 cm (do zbytku plechu těsto dokyne).

Těsto přikryjte a nechte nerušeně kynout alespoň hodinu, dokud se jeho velikost nezdvojnásobí. Když těsto vykynulo, pokryjte jej celé pokrájenými rajčaty.

Polijte rajčata na těstě spoustou oleje, posypejte hrubou solí a oreganem.

Pečte v troubě předehřáté na 180-200°c po dobu 25-30 minut, dokud se těsto nelepí na špejli.