čtvrtek 3. července 2014

CAPRESE PANZANELLA


Ingredience:

  • 4 šálky červených cherry rajčat 
  • 3 šálky žlutých cherry rajčat 
  • 1 svazek čerstvé bazalky 
  • 220 g mini mozzarella kuliček, odkapaných 
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 malá šalotka, rozpůlená a pokrájená na tenké proužky 
  • 4 šálky kostiček z bílého pečiva (toastový chléb, rohlík, bageta)
  • 3 lžíce másla 
  • 1 lžíce olivového oleje 
  • 1-2 lžičky krémového balsamikového octa 
  • Sůl a pepř 


Postup:

Všechny rajčata pokrájejte na půlky a vložte do velké salátové mísy. Natrhejte 12-15 lístků bazalky na kousky a přidejte do mísy. Pak přidejte kuličky mozzarelly , česnek a nakrájenou šalotku do mísy.

Máslo povolte ve velké pánvi na středním plameni. Jakmile roztaje, přidejte kostky chleba na pánev a promíchejte s máslem. Opečte kostky chleba po všech stranách, dokud nejsou zlaté a křupavé. 

Přidejte opečené chlebové kostky do salátu. Osolte, opepřete podle chuti. Pokapejte olivovým olejem a balsamico krémem a ihned podávejte.