pátek 4. července 2014

VRSTVENÝ ASIJSKÝ SALÁT A ZÁLIVKA


Ingredience: 
Na asijský salát:
  • 4 šálky nasekaného římského salátu
  • 2 šálky strouhané mrkve 
  • 1 1/2 šálku nakrájené ředkvičky 
  • 700g grilovaného kuřete, nasekaného 
  • 1 1/2 mladých hrachových lusků, nakrájených 
  • 1 1/2 šálky křupavých čínských nudlí 
  • 1 šálek nakrájené červené cibule 
  • 1 šálek nakrájené zelené cibulky 
  • 1 hrnek opékaných plátků mandlí 

Na asijskou zálivku:
  • 3 lžíce sezamového oleje 
  • 3 lžíce rýžového octa 
  • 2-3 lžíce sójové omáčky 
  • 2 lžíce medu 
  • 1 lžíce sezamových semínek 
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru 
  • 1 lžička dijonské hořčice 

Postup:

Nakrájejte a nastrouhejte všechny ingredience pro salát. Úhledně naskládejte přísady do velké skleněné mísy v tomto pořadí: salát, mrkev, ředkvičky, grilované kuřecí maso, hrášek, křupavé čínské nudle, červená cibule, zelená cibule, opečené mandle. Pokud máte v plánu podávat salát později, nechte křupavé čínské nudle stranou a použijte je až těsně před podáváním jako horní vrstvu.  

Zálivka: Umístěte všechny přísady do malé zavařovací sklenice. Zavřete nádobu a třepte s ní dokud se přísady dokonale nesmísí.

Zálivku nalijte na salát těsně před podáváním, nebo servírujte v omáčníku, aby si každý mohl nalít zálivky podle své chuti.