![]() |
Skvělé čatní ke každém masu, nebo rýži |
- Výdrž: 6 měsíců
- Výtěžnost: 2 kg
- Ingredience:
- 1 kg švestek, půlených, vypeckovaných a jemně pokrájených
- 3 cibule, jemně pokrájené
- 100 g sušených brusinek nebo rozinek, nahrubo pokrájených
- 1 polévková lžíce jemně nastrouhaného zázvoru
- 1 polévková lžíce tmavých hořčičných semínek
- 1 polévková lžíce mletého kmínu
- 1 polévková lžíce papriky
- 1 lžička chilli papriček, sušených, nakrájených na drobno
- 750 ml červeného vinného octa
- 500 g cukru mascobado (hnědý jemně pomletý, nerafinovaný, surový třtinový cukr)
![]() |
A takhle vypadá realita - tyto sklenice jsem naplnila téměř 4 |
- Postup:
- Smíchejte všechny ingredience, kromě cukru, ve velkém hrnci a přiveďte k varu.
- Když se směs začne vařit, snižte teplotu a vařte 10 minut, do změknutí švestek.
- Přidejte 2 lžíce soli, cukr a míchejte do rozpuštění.
- Nechte hrnec bez poklice a vařte směs 25-30 minut, míchejte ode dna, aby se směs nepřichytila.
- Nalijte čatní do teplých, sterilizovaných sklenic a uzavřete. Před prvním použitím nechte uložené alespoň 2 týdny, aby se chutě promísily a získaly na síle.
Žádné komentáře:
Okomentovat