středa 4. června 2014

OSTRÁ CHILLI OMÁČKA







Pro silné osobnosti

  • Délka vaření: 60 - 80 minut
    Výnos: přibližně 760 ml  – 2 malé láhve
    Trvanlivost: 1 měsíc v lednici
Ingredience:
  • 4 čerstvé tenké červené chilli papričky, bez stopek
  • 1 sušená chilli paprička
  • 4 zralá rajčata, rozčtvrcená
  • 1 karotka strouhaná nebo drobně pokrájená
  • 1 malá cibule, pokrájená
  • 1 řapík celeru, drobně pokrájený
  • 2 lžíce syrupu z agave nebo tekutého medu
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička tamarindové pasty
  • 150 ml bio jablečného džusu
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • Postup:
  • Vložte všechny suroviny, s výjimkou soli a pepře do hrnce. Přiveďte k varu. Přikryjte a pomalu duste zhruba 45 minut do jednotné kašovité konzistence.
  • Kaši dejte do mixéru, přidejte 5 lžic vody, setřete směs ze stěn, v případě potřeby a mixujte. Přelijte přez síto do mísy. Dokořeňte solí a pepřem. 
  • Vlijte směs do teplých, sterilizovaných lahví s víčky bez obsahu kovu či lahví odolných pro ocet. Hrdlo přikryjte povoskovanými krytkami, uzavřete a uchovejte v lednici. Spotřebujte během 1 měsíce.