OSTRÁ CHILLI OMÁČKA
- Délka vaření: 60 - 80 minut
Výnos: přibližně 760 ml – 2 malé láhve
Trvanlivost: 1 měsíc v lednici
Ingredience:
- 4 čerstvé tenké červené chilli papričky, bez stopek
- 1 sušená chilli paprička
- 4 zralá rajčata, rozčtvrcená
- 1 karotka strouhaná nebo drobně pokrájená
- 1 malá cibule, pokrájená
- 1 řapík celeru, drobně pokrájený
- 2 lžíce syrupu z agave nebo tekutého medu
- 1 lžíce rajčatového pyré
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička tamarindové pasty
- 150 ml bio jablečného džusu
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
- Postup:
- Vložte všechny suroviny, s výjimkou soli a pepře do hrnce. Přiveďte k varu. Přikryjte a pomalu duste zhruba 45 minut do jednotné kašovité konzistence.
- Kaši dejte do mixéru, přidejte 5 lžic vody, setřete směs ze stěn, v případě potřeby a mixujte. Přelijte přez síto do mísy. Dokořeňte solí a pepřem.
- Vlijte směs do teplých, sterilizovaných lahví s víčky bez obsahu kovu či lahví odolných pro ocet. Hrdlo přikryjte povoskovanými krytkami, uzavřete a uchovejte v lednici. Spotřebujte během 1 měsíce.
Žádné komentáře:
Okomentovat