čtvrtek 12. června 2014

PAPRIKOVÁ SMĚS V OLEJI


  • Doba vaření: 40 minut
    Výtěžnost: přibližně 750ml – 2 středně velké sklenice
    Vydrží: 3 týdny – 1 měsíc v lednici
Ingredience:

  • 3 červené kapie
  • 3 oranžové kapie
  • 3 žluté kapie
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Hrubozrnná sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce extra virgin olivového oleje, plus trocha na zalití povrchu
  • 2 lžíce jablečného octa

  • Postup:
  • Předehřejte troubu na  200°C. Vložte papriky na pečící plech a pečte 25-30 minut, dokud nezačnou zlehka hnědnout. Vyndejte z trouby a uzavřete do plastového sáčku, kde je nechte vychladnout (pak Vám půjde lehce sloupnout slupka). 

  • Vyjměte jadřince z paprik, oloupejte slupku, zbavte papriky zbytku semínek, nakrájejte na proužky nebou kostky. Papriky vložte do mísy s oreganem, ochuťte solí a pepřem. Smíchejte olej s octem a zalijte papriky. Opatrně promíchejte. 

  • Lžící naservírujte papriky do sklenic a rovnoměrně rozdělte do sklenic i šťávu. Dolijte do sklenic tolik olivového oleje, aby byly papriky pokryté. Označte sklenice a uchovejte v lednici. Po odebrání paprik ze sklenice vždy dolijte hladinu oleje.