čtvrtek 5. června 2014

JAK VYROBIT... JAHODOVOU MARMELÁDU



Ingredience:

  • 900 g čerstvých jahod, omytých a zbavených stopek
  • 800 g hnědého cukru
  • 4 lžíce citronové šťávy

Postup:
Krásný hrnec na džem nejen slouží, ale i zdobí
Vložte všechny jahody do Kilner hrnce na džem a rozmačkejte je mačkadlem na bramborovou kaši.
Přidejte cukr a citronovou šťávu.  Ohřívejte na střední teplotu dokud se nerozpustí cukr.
Přiveďte k varu.

Vařte směs do doby, než dosáhne 105°C. Sundejte z plotny.

Nechte trochu vychladnout a rozdělte do sterilizovaných, teplých sklenic Kilner a nechte cca 1 cm místa od okraje.

Uložte na chladné, suché, tmavé místo. Po otevření skladujte v lednici.