čtvrtek 15. května 2014

SOUFFLÉ Z KOZÍHO SÝRA


Pro 4-6 osob

Ingredience:

• 3 brambory 250-300 g 
• 100 g kozího sýra (mazlavý v roličce) 
• 2 vejce, oddělené žloutky a bílky
• 1 lžíce nasekané pažitky ¨
• 1 lžíce nasekané bazalky 
• 1 lžíce oleje

Předehřejte troubu na 180 ° C. Vymažte vnitřní strany vařičů vajec máslem až po okraj a a vysypejte moukou.

Uvařte 1 bramboru a nechte vychladnout. Zbývající 2 brambory nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi dozlatova. NESOLTE! Nechte vše vychladnout. Rozdrobte kozí sýr na malé kousky, smíchejte se 2 žloutky, pažitkou, bazalkou a vařenou bramborou. Ušlehejte vaječný bílek se špetkou soli do velmi tuhého sněhu a opatrně vmíchejte do směsi.
Rozdělte křupavé smažené brambory do vařičů vajec, přidejte směs s kozím sýrem a vložte naplněné nádoby do pekáče naplněného na 2 psty vodou. Pečte na 180° C po dobu 20 až 30 min., dokud horní část sufflé krásně nezezlátne a směs nezhoustne.
Podáváme s rukolou a rajčaty

připravené ve 4-6 vařičích vajec č. 1 z edice Wilhelm Wagenfeld
http://www.luxurytable.cz/wilhelm-wagenfeld-varic-vajec-c-1-jenaer-glas/d-71139/