čtvrtek 15. května 2014

SAZERAC


Pro 1 osobu

Ingredience:

• 1 kostka cukru 
• pár kapek Peychaud Bitter 
• 6 cl žitné whisky 
• několik kapek Pernodu 
• kůra z očištěného bio citronu • voda nebo soda


Příprava:

Dejte kostku cukru do sklenice. Namočte kostku cukru do  Peychaud Bitter. Rozdrťte kostku cukru barovou lžící nebo tloučkem. Přidejte žitnou whisky a Pernod. Dobře promíchejte. Vložte plátek citronové kůry a několikrát otočte sklenicí, aby se koktejl přelil přez kůru. Doplňte sklenici vodou nebo sodou.

Servírováno ve sklenici Schott Zwiesel, Basic Bar Selection by Charles Schumann, Nealko

http://www.luxurytable.cz/basic-bar-nealko-200-ml-schott-zwiesel/d-71245/