čtvrtek 15. května 2014

ORECCHIETTE S PEČENÝM HROZNOVÝM VÍNEM A RAJČATY


Pro 4- 6 osob

Ingredience:
  • 450 g celozrnných těstovin Orecchiette, 
  • 2 šálky hroznového vína, 
  • 2 šálky cherry rajčat,
  • 2 stroužky drceného česneku, 
  • 1/2 šálku čerstvé bazalky, 
  • 1/3 šálku olivového oleje + 1 lžíce,
  • 1 lžička červeného vinného octa, 
  • 2 šálky čerstvých mini mozzarella kuliček,
  • sůl a pepř

Postup:

Uvaříme Orecchiette dle návodu na obalu.
Mezitím na 1 lžíci olivového oleje zprudka opečeme rajčata a hroznové víno 1-2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví puchýře. Ploténku vypneme a přidáme česnek. Za stálého míchání česnek opečeme na zbytkovém teple. Necháme vychladnout.
Bazalku, 1/3 šálku olivového oleje a ocet a umixujeme do hladkého pyré. Osolíme a opepříme podle chuti.
Uvařené těstoviny slijeme a zalijeme bazalkovým olejem. Pak přidáme pečené hrozny, rajčata a olivy. Necháme směs prochladnout a přidáme mozzarellu. Osolíme a opepříme podle chuti. Podávejte mírně teplé nebo při pokojové teplotě.

Servírováno na porcelánu Farmhouse Touch 

http://www.luxurytable.cz/farmhouse-touch/c-1285/


Žádné komentáře:

Okomentovat