středa 14. května 2014

SALÁT Z POMALU VAŘENÉ KACHNY S BRUSINKOVOU ZÁLIVKOU


Pro 4 osoby

TIP: Jeden z moderních receptů s využitím klasické kachny. Skvělé na tomto salátu, je, že hlavní ingredienci si připravíte dopředu a pak se salátem můžete oslňovat na soukromém večírku a použít jej jako první chod, při romantické večeři ve dvou, nebo jakékoli jiné zvláštní příležitosti. Sladký ocet a smetanové avokádo dodá tomuto salátu nádhernou rovnováhu.
Vývar můžete použít na polévku.


Příprava kachny:  vložte  celou kachnu, nebo jen nohy a stehna do hrnce a pomalu vařte, dokud se nerozpadne. Pak jednoduše odstraňte kosti, natrhejte maso a uložte jej ve vzduchotěsné nádobě do lednice, dokud je nebudete potřebovat.

Ingredience:

  1. 8 šálků míchaného zeleného salátu, 
  2. 1+1/3 šálku natrhaného kachního masa, 
  3. 1 zralé avokádo,
  4. 1 granátové jablko, 
  5. 3 lžíce sušených brusinek, 
  6. 1 lžíce jablečného octa, 
  7. 1/4 šálku olivového oleje,
  8. sůl a pepř


Postup:


Odstraňte pecku z avokáda, vyloupněte jej ze slupky a nakrájejte na malé kousky, Rozdělte granátové jablko na jednotlivá semínka.
Rozdělte směs zelených salátů na 4 talíře. Potom rozdělte maso na porce a položte do talířů se salátem. Posypejte kousky avokáda a zrnky granátového jablka.
Smíchejte brusinky. Osolte a opepřete podle chuti. Vzniklou zálivku nalijte na salát a podávejte.

Servírováno v miskách  NewWave Villeroy                                                                                      http://www.luxurytable.cz/newwave-miska-na-omacky-villeroy-boch/d-74707/



Žádné komentáře:

Okomentovat