středa 14. května 2014

RISOTTO Á LA MILANESE



Pro 4 osoby

Ingredience:
  • 240 g rýže Arborio
  • 30 g jemně nakrájené cibule
  • 0.65 l kuřecího vývaru
  • 80 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 80 g strouhaného Parmezánu
  • několik snítek šafránu
  • trocha bílého vína
  • sůl

Příprava:

Cibule osmažíme na lžíci olivového oleje a 10 g másla v tlakovém hrnci. Smícháme s rýží a necháme propojit cca 10 minut s cibulí. Přidáme bílé víno. Jakmile se víno odpaří , přidáme kuřecí vývar a šafrán. Tlakový hrnec zavřeme a uvedeme k varu na stupeň 1. Po vystoupnutí žlutého proužku snížíme teplotu. Po vystoupení zeleného proužku vaříme 5 minut. Hrnec odstavíme ze sporáku, necháme zbavit se páry, otevřeme a rýži ochutnáme.  Dochutíme zbytkem másla a parmezánem a servírujeme.