středa 14. května 2014

POMERANČOVÉ A ZÁZVOROVÉ MUFFINY


Na 12 muffinů

Na těsto :

• 70 g kandovaného zázvoru 
• 1 malý chemicky neošetřený pomeranč
• 150 g měkkého másla 
• 120 g cukru 
• 3 vejce ( vel. M ) 
• 150 g mouky
• 1 lžička prášku do pečiva 
• 70 g celozrnných ovesných vloček

Na polevu :
• 250 ml mléka 
• 1 balení vanilkového cukru 
• 20 g vanilkový pudinku
• 250 g másla 
• 80 g moučkového cukru 
• Pokud chcete modré potravinářské barvivo

Na ozdobení:
• 1 polévková lžíce cukru stříbrných perel 
• Čokoládové vánoční stromky , nebo vločky (posyp)

Postup:

Jemně nasekáme kandovaný zázvor . Omyjeme pomeranč , vysušíme a jemně nastrouháme kůru . Vymačkejte šťávu  z pomeranče. Šleháme máslo, 60 g cukru , pomerančovou kůru a 3 žloutky cca . 3 min, až je nadýchané. Ušleháme sníh z bílků s cukrem. Prosejeme mouku a vmícháme s práškem do pečiva do máslové směsi. Vmícháme bílky , ovesné vločky a pomerančovou šťávu. Košíčky na muffiny vyplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě (horní a dolní ohřev 180 ° /horkovzdušnou na 170 stupňů ) a pečeme cca. 25 minut. Vyjmeme muffiny z trouby,  necháme vychladnout na mřížce.
Na polevu, smícháme 5 lžic mléka, vanilkový cukr a vanilkový pudinkový prášek. Přivedete mléko k varu, přidáme
vanilkový pudink a vaříme 1 minutu. Směs nalijeme do misky, vmícháme kostku 80g studeného másla a vmícháme do horké směsi. Zakryjeme fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Ušleháme zbývající měkké máslo a moučkový cukr. Přidáme pudinkovou směs postupně, po lžících. Přidáme trochu modrého barviva, v případě potřeby. Nalijte vanilkový krém do cukrářského sáčku na zdobení se širokou hvězdovitou koncovkou. Každý muffin dozdobíme šlehačkou a stříbrnými perlami.



Žádné komentáře:

Okomentovat