středa 14. května 2014

PLNĚNÉ JABLKO VE VINNÉ OMÁČCE



Pro 4 osoby

Ingredience:       
  • 4 jablka
  • šťáva z jednoho citronu
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce nasekaných ořechů nebo plátků mandlí
  • 1/4 l bílého vína
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku 


Příprava: 

Jablka oloupeme , vyřízneme jádřince a pokapeme citrónovou šťávou . Cukr necháme zkaramelizovat  na dně tlakového hrnce. Otvory jablka vyplníme ořechy nebo mandlemi, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme bílým vínem. Tlakový hrnec zavřeme a na stupni 2 přivedeme k varu. Po vystoupení žlutého proužku snížíme teplotu, po vystoupení zeleného proužku dusíme 3 minuty. Hrnec odstavíme z plotny, zbavíme páry, otevřeme. Vyjmeme jablka. Pudinkový prášek smícháme se smetanou a omáčkou z bílého vína z hrnce. Podáváme teplé.

Tip : Podávat můžeme jako teplý dezert s vanilkovou nebo skořicovou zmrzlinou