středa 14. května 2014

MOŘSKÝ VLK S FENYKLEM V KORIANDROVÉ OMÁČCE


Pro 4 osoby

Ingredience:
  • 4 filety mořského vlka 120-140 g na kus
  • 2 středně velké cibule fenyklu
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Příprava: 

Fenykl omyjeme a očistíme. Vnější listy odřízneme a odložíme stranou. Do tlakového hrnce nalijeme sklenici vody, kterou uvedeme do varu. Odložené listy fenyklu necháme 15 minut povařit ve vodě. Zbytek fenyklu nakrájíme na velmi tenké plátky. Povařený fenykl vyjmeme z vody. Do tlakového hrnce vložíme pařák , naplníme jej před tím pokrájeným fenyklem a nahoru položíme filety mořského vlka.  Tlakový hrnec uzavřeme a uvedeme do varu na stupeň 1. Při signalizaci žlutého proužku snížíme teplotu, po dosažení zeleného proužku vaříme 4 minuty. Hrnec sejmeme ze sporáku, necháme uniknout páru a otevřeme. Vyjmeme rybu, fenykl.  Do mixéru vlijeme vývar z fenyklu a ryby, nadrobno pokrájený koriandr, sůl a pepř a promixujeme.  Naservírujeme a zalijeme omáčkou a zakápneme olivovým olejem.