středa 14. května 2014

HOVĚZÍ ZÁVITKY


Pro 4 osoby

Ingredience:                                                                                                                                            
  • 4 hovězí plátky
  • sůl
  • pepř
  • hořčice
  • 150 g prorostlé plátkové anglické slaniny
  • 1 střední sladkokyselá okurka
  • 1 cibule nakrájená na proužky
  • 3 cibule nakrájené na čtvrtky
  • 2 lžíce oleje
Na omáčku:                                                                                                                                             
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 bobkový list
Postup: 

Každý plátek potřeme hořčicí, položíme na něj 2 plátky slaniny, 1/4 okurky a cibule. Srolujeme a závitek sepneme klipsnou nebo svážeme provázkem, případně propíchneme jehlou.
Jednotlivé ingredience na omáčku smícháme. Do tlakového hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmažíme kostičky cibule, přidáme závitky a necháme opéct dohněda. Zalijeme omáčkou. Tlakový hrnec zavřeme a na stupni 2 přivedeme k varu. Když vystoupí žlutý proužek, snížíme teplotu. Po indikaci zeleného proužku vaříme 20-25 minut. Pak hrnec otevřeme, když nám to ventil dovolí. Dochutíme pepřem a solí a servírujeme například s bílou rýží.