středa 14. května 2014

PAELLA ZA 5 MINUT


Pro 4 osoby

Ingredience: 
  • 1 kuřecí prsní řízek
  • 100 g Frutti di Mare
  • 6 krevet (vyloupaných)
  • 150 g rýže Arborio
  • 1 malá cibule
  • několik snítek šafránu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička hrubé mořské soli
  • 1 malá červená paprika
  • 50 g mladého hrachu (mraženého)
  • 1 sklenice kuřecího vývaru (250 ml)
  • trocha olivového oleje na smažení
  • nasekaná petrželka
  • klínky citronu na oblohu


Příprava:

Jemně nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na troše olivového oleje v tlakovém hrnci. Přidáme rýži a necháme krátce spojit s cibulí a česnekem. A pak zalijeme vývarem. Papriku nakrájíme na malé kousky a přidáme spolu s ostatními surovinami do tlakového hrnce. Ten uzavřeme a přivedeme k varu na stupni 2. Když se objeví žlutý proužek, snížíme teplotu.  Po objevení se zeleného proužku vaříme 5 minut. Pak tlakový hrnec otevřeme, naservírujeme, posypeme petrželkou a přiložíme citron.