středa 14. května 2014

MALINOVO-BAZALKOVÉ MOJITO


Pro 6—8 osob

Ingredience:

  • 1 šálek jednoduchého cukerného sirupu (3/4 šálku cukru + 3/4 šálku vody, zahřejeme a mícháme do rozpuštění) 
  • 1/2 šálku natrhaných listů bazalky 
  • 1 šálek čerstvě vymačkané limetkové šťávy (doporučujeme větší limetky, které jsou méně kyselé) 
  • 2 šálky bílého rumu 
  • 1/4 šálku Chambordu (malinový likér) 
  • 1 litr sodovky 
  • led 
  • čerstvé maliny a plátky limetky na ozdobu
Postup:

Nalijte vychladlý cukerný sirup do velkého džbánu a přidejte natrhané listy bazalky. Použijte velkou lžíci, nebo naběračku a trochu zmáčkněte bazalkové listy tak, aby ze sebe vydaly trochu šťávy.
Přidejte limetkovou šťávu, rum a Chambord. Promíchejte.
Přidejte sodovku, zamíchejte a zasypte ledem v případě, že máte ještě ve džbánu místo.
Máte-li čas si ještě pohrát, ozdobte každou sklenici čerstvým ovocem a plátkem limetky. Podáváme s ledem nebo chlazené bez ledu v elegantní sklenici, například na Martini.