středa 14. května 2014

GRILOVANÉ THAJSKÉ MANGO S KARI KREVETAMI


Pro 4 osoby

Ingredience:
  • 450g čerstvých krevet
  • 2 manga (oloupaná, podélně rozpůlená) 
  • 100 ml kokosového mléka 
  • 1 jarní cibulka 
  • 2 lžíce + 1 lžička sezamového oleje 
  • kari
  • 2 lžičky červené thajské kari pasty 
  • rybí omáčka 
  • černý pepř 
  • nesolené pražené arašídy 
  • sušené jemné plátky kokosu

Přípravné práce:
  • Oloupejte garnáty, ponechte ocásky, vyčistěte střívka z páteře,  opláchněte a osušte
  • Oloupejte mango a rozkrojte podélně na polovinu 
  • Nakrájejte jarní cibulku na tenké proužky 
  • Nasekejte arašídy

Postup:


• Rozpalte 2 polévkové lžíce oleje ve woku nebo v pánvi. Opékejte krevety po dobu 2-3 minut za neustálého míchaní a posypte trochou kari. Vyjměte krevety a udržujte je v teple. Rozmíchejte kari pastu v pánvi. Přilijte kokosové mléko a smíchejte s pastou. Přidejte další kokosové mléko, pokud je omáčka příliš hustá. Dochuťte rybí omáčkou a černým pepřem.
• V další pánvi rozehřejte 1 lžíci sezamového oleje a opékejte půlky manga po  obou stranách 2-3 minuty.
• Na talíř nejdříve nalejte lžící omáčku, poklaďte mangem a krevetami. Další lžící omáčky polejte krevety podle potřeby. Ozdobte jarní cibulkou, sekanými ořechy a sušeným kokosem (ideálně plátky).

Servírováno na kolekci talířů z černého varného skla Cera
http://www.luxurytable.cz/exec/search.aspx?exps=cera+black&SearchType=Fulltext