středa 14. května 2014

KUŘE TANDOORI NA KOŘENĚNÉ RÝŽI


Pro 4- 6 osob

Ingredience:

  • 1 červená chilli 
  • 1 kousek zázvoru o velikosti palce 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • 2 anýzy 
  • 1 celá skořice 
  • 200 g rýže basmati 
  • 4 kuřecí prsa (cca 150 g) 
  • 1 polévková lžíce tandoori pasty 
  • 1 lžíce oleje 
  • koriandr, chilli, skořice a anýz na ozdobu v případě potřeby

Příprava:

Rozřízněte chilli papričky na polovinu a odstraňte semínka. Nakrájejte na velké kousky. Oloupejte zázvor a nakrájejte na větší kousky. Uvařte 600 ml vody s kurkumou, anýzem, chilli, skořicí a zázvorem a dusíme na mírném ohni po dobu 5-10 minut. Slijte kořeněný vývar přes síto do hrnce. Do hrnce přidejte rýži a nechte bobtnat 15-20 minut na mírném ohni.

Umyjte a osušte kuřecí prsa, lehce okořeňte, osolte a potřete pastou tandoori. Rozehřejte olej na pánvi s rukojetí vhodnou do trouby a smažte kuře po dobu 2-3 minut na obou stranách. Vložte kuře v pánvi do předehřáté trouby (150 ° C / horkovzdušná trouba: 125 ° C) a nechte péct cca. 10 minut.
Nakrájejte kuře tandoori na plátky a naskládejte na kořeněnou rýži. Zdobíme koriandrem, chilli, skořicí a anýzem podle potřeby.

Servírováno na porcelánu Cera http://www.luxurytable.cz/cera/c-1299/