středa 14. května 2014

JAHODOVÝ TVAROH


Pro 8-10 osob

Ingredience:

  • 250 ml mléka 
  • 50 g cukru 
  • 40 g krupice 
  • zrníčka z 1 vanilkového lusku
  • kůra z bio pomeranče 
  • větvička skořice 
  • 3 cl Grand Marnier (pomerančový likér) 
  • 3 cl pomerančové šťávy 
  • 5 plátků želatiny, namočené do vody
  • 250 g ušlehané šlehačky 
  • 250 g jahod 
  • pár lístků máty na ozdobu

Příprava:

Nakrájejte jahody na tenké plátky a vyložte jimi vařič vajec. Ostatní ingredience přiveďte k varu, kromě šlehačky a želatiny, stále míchejte a sejměte z vařiče. Přidejte namočenou želatinu a nechte stát 10 minut. Nechte vychladnout dalších 20 minut a pomalu vmíchejte smetanu. Nalijte do vařiče vajec, uzavřete a nechte chladit v lednici alespoň 4 hodiny. Ozdobte plátky jahod a lístkem máty.

Připraveno ve vařiči vajec č.2, edice Wilhelm Wagenfeld
http://www.luxurytable.cz/wilhelm-wagenfeld-varic-vajec-c-2-jenaer-glas/d-71140/