středa 14. května 2014

DOMÁCÍ HOUBOVÉ RIZOTO


Pro 4 osoby

Ingredience:

  • 1 šalotka 
  • 1 stroužek česneku 
  • 250 g hříbků nebo lišek 
  • 3 lžíce panenského olivového oleje 
  • 200 g rýže na rizoto Arborio 
  • sůl a pepř
  • 1 snítka tymiánu a rozmarýnu 
  • 600 ml vývaru 
  • 3 lžíce čerstvě nasekané petrželky 
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu



Příprava:

Oloupeme a nadrobno nakrájíme na šalotku a česnek. Očistíme houby důkladně. Rozehřejeme olej a lehce osmahneme šalotku a česnek. Přidáme rýži a smažíme v oleji až zesklovatí. Zalijeme vývarem a když jej částečně absorbuje rýže, přilijeme  další a další, za stálého míchání, dokud se rýže neuvaří "al dente" a dokud nespotřebujeme všechen vývar. Těsně předtím, než se uvaří rýže, přidejte jemně nakrájené houby, tymián, rozmarýn a petržel. Ochutíme solí a pepřem a posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme na talíři a ozdobíme trochou Crema di Balsamico.



Servírováno na talířích z kolekce Farmhouse Touch