středa 14. května 2014

GRILOVANÝ ANANAS S JAVOROVÝM SYRUPEM, KOKOSEM A MÁTOU


Pro 4 osoby

Ingredience:
  • ½ ananasu
  • 8-12 lžic javorového sirupu
  • ½ čerstvého kokosu
  • pár lístků máty

Příprava:

Oloupejte ananas, odstraňte stopku a dužinu nakrájejte podélně na osminy (osm dlouhých dílů).
Umístěte ananas na rozpálený gril a opékejte z obou stran, dokud nevidíte hnědé, vypálené značky od grilu.
Vezměte kousky ananasu z grilu, položte na talíře a polijte javorovým sirupem.  Vyloupejte kokosovou dužinu z kokosového ořechu a škrabkou nakrájejte jemné plátky, které pokladete dekorativně na upečený ananas.
Posypete čerstvými lístky máty a servírujete teplé.

Servírovaná na misce Artesano Original 
http://www.luxurytable.cz/artesano-original-predkrmova-miska-velka-villeroy-boch/d-78413/