úterý 15. prosince 2020

Jedlé dárky do sklenice, které potěší

 

Jedlý dárek

Nenechte se stresovat každoročním předvánočním shonem a nakupováním velkého množství dárků pro rodinu, kamarády a kolegy. Úplně každého totiž potěší, když mu ve sklenici věnujete trochu času. Času, který by dotyčný strávil nad přípravou jídla vážením a měřením ingrediencí. Jedlým dárkem do sklenice potěšíte mlsouny i kuchtíky.

 

Sladké a voňavé potěšení

Chystáte se obdarovat někoho s mlsným jazýčkem nebo prostě víte, že voňavý dárek udělá dvojnásobnou radost? Podělte se o svůj oblíbený recept na zázvorové sušenky, čokoládové muffiny nebo skořicové perníčky tím, že všechny potřebné suché ingredience pečlivě navrstvíte do sklenic.

Nezapomeňte, že jíme i očima, a proto přisypte třeba i barevné čokoládové bonbony. Hrdlo sklenice omotejte provázkem s kartičkou, na kterou napište alespoň krátké instrukce (například že je třeba přidat vejce a mléko).

Nastartování příjemného dne

Pokud víte, že vámi obdarovaný neholduje ani základnímu pečení, namíchejte mu snídaňovou směs a zpříjemněte mu start dne. Na dno sklenice vrstvěte postupně vločky, ořechy a krásně barevné mrazem sušené ovoce a do poslední vrstvy nalámejte kvalitní tabulkovou čokoládu.

Vločky s ořechy můžete předem zapéct s medem a vytvoříte voňavou granolu, kterou následně dochutíte a dozdobíte ovocem a čokoládou. Po otevření snídaňového jedlého dárku stačí pouze smíchat vše například s bílým jogurtem a snídaně plná energie je na světě.

Dárek do sklenice

Pro milovníky vydatných polévek

Už babičky věděly, že „polévka je grunt“ a ani vy se nemusíte držet pouze sladkých dárků do sklenice. Barevné luštěniny a koření vyniknou ve sklenicích stejně krásně jako ořechy a ovoce. Perfektně vypadá i chutná směs na hrstkovou polévku, do které přidejte i červenou čočku.

Hotové speciality

Jestli víte o někom, kdo se jakémukoliv vaření a pečení vyhýbá, ale rád si pochutnává na specialitách, darujte mu například zavařenou domácí paštiku. Gurmánský zážitek každému připravíte s cibulovým čatní na víně a zdraví ve sklenici darujete vlastnoručním pickles.

Nezapomeňte, že dárkem nebude pouze obsah, ale i obal, a proto vyberte opravdu krásnou zavařovací sklenici nebo luxusní skleněnou dózu.

Buďte skutečně originální a jděte ještě dál. Například spolu se sklenicí s polévkovou směsí darujte i designovou polévkovou misku, ze které bude polévka chutnat ještě lépe. Krásný podnos zase povýší i obyčejné rychlé sušenky a muffiny na sváteční dezert ke kávě.

Žádné komentáře:

Okomentovat