čtvrtek 16. dubna 2020

4 rychlé snídaně do sklenice pro celou rodinu



Ráno občas nesnídáte, protože nestíháte? Připravte si snídani už den předem nebo využijte některého z našich jednoduchých tipů na snídaně do sklenice. Jsou rychlé, zdravé a přizpůsobíte je vašim chutím.

Lehký chia pudink s ovocem váš den nakopne

Chia pudink si k snídani rozhodně oblíbíte. Stačí nechat asi 10 minut nabobtnat chia semínka v mléku (ať už kravském, nebo rostlinném), přidat ovoce a máte hotovo. Výhodou je, že si můžete připravit jakoukoli variantu této sladké dobroty. Máte rádi banány? Doplňte je kakaem a vychutnejte si tak váš začátek dne. Nebo jste si zamilovali kombinaci jablíček se skořicí? Ani tak nešlápnete vedle.

Chia pudink vypadá perfektně v designových sklenicích. Když je navíc doplníte mašlí nebo hezkou nálepkou, budete se na takovou snídani vždy těšit. Představují i pěkný jedlý dárek.


Zdravá ovesná kaše s ovocem a ořechy vám dodá energii

Věděli jste, že ovesné vločky nemusíte vařit? Smíchejte je s jogurtem nebo mlékem a doplňte tím, co máte rádi. Ovesná kaše například s borůvkami, kešu ořechy a javorovým sirupem chutná opravdu dobře. Rádi mlsáte čokoládu? Připravte si ovesnou snídani s višněmi a rozteklou čokoládou. Budete chtít přidat!

Kaši nemusíte jíst ze sklenice. Můžete si ji připravit i do misky a krásně naaranžovat, budete ji tak hltat už očima. 


Müsli s jogurtem zažene chuť na sladké

Máte doma müsli a nevíte, co s ním? Využijte jej na snídani pro celou rodinu. Připravte si vysokou sklenici. Do třetiny sklenice nasypejte müsli, poté přidejte jogurt, a nakonec například jahody nebo jiné ovoce podle vašich představ. Máte hotovo. 


Smoothie vás rychle zasytí

Energii vám rychle doplní chutné smoothie. Stačí mít doma jen nějaké ovoce, které rozmixujete spolu s potřebným množstvím vody. Velmi oblíbenou kombinaci je banán s jahodou nebo lesními plody. V létě vás osvěží exotické variace, jako je mango s pomerančem. Vychutnejte si smoothie z elegantní sklenice ještě ráno, nebo si jej nalijte do uzavíratelné lahve a vypijte jej až v práci nebo ve škole.

Máte rádi koktejly? Nahraďte vodu jakýmkoli mlékem nebo rostlinným nápojem a je to.

Tak co budete zítra snídat?

Žádné komentáře:

Okomentovat