úterý 3. prosince 2019

Feng šuej: harmonie v kuchyni

Necítíte se ve vaší kuchyni dobře? Nebo jen rekonstruujete a chcete kuchyň přesně podle vašich představ? Pak je čas přestavit kuchyň podle feng-šuej. Jak na to?


Umístěte místnost kuchyně dál od hlavního vchodu
Věděli jste, že je důležité, kam v bytě nebo domě umístíte kuchyň? Neměla by totiž být blízko hlavního vchodu a zároveň by neměla být příliš blízko ložnici. Také při tvoření konceptu budoucí kuchyně myslete na to, že byste z okna kuchyně měli vidět na jih nebo východ.

Vylaďte vaši kuchyň do pastelových tónů nebo bílé

I barvy mají svůj opodstatněný význam a vysílají energii. Proto byste měli dbát na to, aby se ve vaší kuchyni objevovaly jemné, pastelové barvy. Díky tomu bude interiér dostatečně prosvětlený a světlo je v rámci harmonizace vašeho domova velmi důležité. Ani bílou barvou nic nezkazíte. Ta totiž symbolizuje čistotu, která je základem v každé kuchyni.
A jakými materiály se obklopit? Měli byste se vyhnout nerezovým doplňkům, které působí chladně a neosobně. Navíc jsou v přímém kontrastu s ohnivou energií kuchyně. Raději dejte přednost kombinaci dřeva a laminátu. Harmonicky bude působit například dřevo spolu s černou barvou a červená kuchyň zase skvěle podpoří ohnivou energii.


I na nádobí a doplňcích záleží

Máte kuchyň hotovou a už se těšíte na první vaření? Oživte vaši kuchyň pěknými doplňky i kvalitním nádobím. Je totiž víc než důležité, z čeho budete obědy a večery jíst. Na stole dokonale vyniknou vázy a mísy oblých tvarů. V kuchyňské lince na vás bude vždy čekat luxusní kolekcenádobí, ze kterého bude radost jíst při každé příležitosti.

Zamyslete se, kdo bude v kuchyni vařit

Nezáleží jen na umístění kuchyně nebo použitých barvách. Velmi důležité je také to, kdo jídla v kuchyni připravuje. Co určuje kvalitu energie výsledného jídla? Použití surovin i nálada toho, kdo pokrm připravuje. V příjemném, bezpečném prostředí, kde se budete cítit spokojeně, se harmonická jídla budou připravovat jedna báseň.

Tip navíc

Co příznivě přispívá k plynoucí energii čchi ve vašem domově? Květiny! Pokud je navíc umístíte do rohů místnosti, opticky zakulatíte prostor. Doporučujeme ale květiny v květináčích než řezané.

Žádné komentáře:

Okomentovat