středa 30. ledna 2019

Královská snídaně – Nejlepší vajíčkové kombinace

Kdy jindy si užít snídaně v posteli než právě v zimě. Pěkně v teple, při oblíbené muzice, a to všechno s výborným jídlem. Samozřejmě si také můžete udělat hostinu na stole. Jakkoliv a kdykoliv budete chtít. Aby to celé nebylo jen o vaječině a džusu, dáme vám pár tipů, co udělá z vaší snídaně neobyčejné ráno.

Samozřejmě je to všechno o jídle, ale zapomínat by se také nemělo na celkový vzhled. Nepotřebujete k tomu moc věcí, ale budete překvapeni, jak to změní celkový dojem. Pořiďte si prostírání, které projasní celý pokoj. K tomu dolaďte nádobí a třeba přiložte dekoraci. Tím nic nezkazíte. Ať už bude snídaně pro vás, nebo hosta, v obou případech budete mít radost vy – kuchař/ka.
A teď hurá na ty dobroty!

Vejce benedikt

100 g másla
2 ks žloutků, 4 ks vejce (zastřená)
Černý mletý pepř, sůl
2 ks pečiva
4 plátky šunky
Citrónová šťáva, čerstvý estragon

Tahle luxusní pochoutka uchvátila svět už v roce 1894. Nebudeme vám lhát – nejedná se o úplně dietní snídani s nejjednodušší přípravou. Ale existuje tolik návodů, že pokud se jich budete držet, zvládnete to! Nebudeme vám to tady dlouze vypisovat. Raději si pusťte video a hurá na to.

Zapečené vejce v avokádu

3 ks vejce
1 lžíce másla
Sůl, pepř
Sýr parmezán

Avokádo se stalo velice populární až se občas jedná o nedostatkové zboží. U tohoto pokrmu stačí, když ho vydlabete. Do volného prostoru vyklepete vajíčko a to ochutíte. Poté vložíte do trouby a necháte 17-20 minut péct. Nakonec nechystáte zeleninovou směs a avokádo posypete. Jestliže to chcete i s obrazem, podívejte se na video recept.

Vejce nadivoko s bylinkami

5 ks vejce
30 g másla
50 g lučiny
1 lžička hořčice
Kurkuma
Sůl, pepř
Řeřicha, výhonky

Z vajíček se dá připravit opravdová pastva pro oči! V tomto případě je uvařte natvrdo, zchlaďte v ledové vodě a oloupejte. Rozřízněte a vytáhněte žloutky. Z nich udělejte krém – přidáte máslo, kurkumu, lučinu a koření. Naplňte jím sáček s ozdobnou špičkou a poté vytláčíte do důlků bílku. Nakonec už jen ozdobte bylinkami a je hotovo.


Rozhodně se nebojte zkoušet! Vejce je zrovna surovina, která se hodí skoro ke všemu. Tak dobrou chuť. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat