pondělí 24. října 2016

VÁNOČNÍ INSPIRACE 2016: UDĚLEJTE SI SVÁTKY PODLE SVÉHO

Vánoce jsou tady co nevidět a vaše myšlenky se už určitě zabývají vánoční výzdobou. Jak ji letos udělat? Vybrat něco klasického, nebo spíše vsadit na originalitu? Inspirujte se s námi a připravte si krásné Vánoce tak, aby na vás pohodová atmosféra dýchala z každého koutu domova.

Vyberte si ten správný ubrus

Hned na začátku se zaměřte na to vůbec nejdůležitější - vánoční tabuli. Pro stůl, na kterém budete podávat jídlo v době svátků, zvolte vhodné barvy. Nejvíce se hodí červená, stříbrná nebo bílá, zapovězená není ale ani černá s bílým zdobením. Záleží na vašem vkusu, podle kterého se poté bude ubírat celkové ladění výzdoby.

Christmas běhoun Beauvillé
Běhouny Beauvillé splní jakékoliv vaše představy o barvách. I když černá evokuje spíše smutnější záležitosti, věřte, že v kombinaci s bílou dokáže vykouzlit na vánočním stole hotový zázrak.

Megéve běhoun

Dopřejte si talíře s vánočními motivy

Nyní je třeba zamyslet se nad volbou talířů a hrníčků nebo skleniček. Samozřejmě jednoduchými, čistě bílými talíři vůbec nic nezkazíte. Pokud si ale chcete vytvořit neobyčejnou atmosféru, je tady pro vás porcelán s jemnými vánočními motivy. Do talířů ve tvaru hvězdy můžete naaranžovat cukroví nebo ovoce. Ve stejném duchu si vybírejte šálky na teplý čaj, kterým se zahřejete během studeného zimního večera.

Etažéry na cukroví
Kávový šálek s podšálkem Seltmann Weiden

Vsaďte na červenou a stříbrnou

Doprostřed stolu umístěte vánoční svíčku nebo svícen, který večer přinese do vaší domácnosti ten pravý vánoční klid a pohodu. Pokud máte ještě další stůl, který byste rádi vyzdobili, doporučujeme vázu, do níž umístíte vánoční hvězdu. Tato červená květina bude krásně ladit se zbytkem výzdoby. Když navíc budete ukládat cukroví do červenobílých etažérů, sladění bude dokonalé.

Winter bakery Villeroy Botch
Nebo si můžete na obyčejný tácek vyskládat postříbřené či pozlacené šišky a vánoční dekorace na stůl je na světě.

Pravé kouzlo se skrývá v jednoduchosti

Na stůl v obývacím pokoji umístěte prostírky s vánočními motivy. Zelenočervená kombinace bude pro vás v případě červeného kuchyňského ubrusu tou pravou volbou. V obývacím pokoji můžete navíc zavěsit bílé koule s puntíky, které vnesou do vaší výzdoby jednoduchou krásu.
Koule s puntíky Villeroy & Boch
A to je právě to, co možná oceníte ze všeho nejvíce – výzdoba, která není kýčovitá, ale jednoduchá a příjemná na pohled. Taková, která uklidní vaši duši a vy se neubráníte spokojenému úsměvu. Po Vánocích vám ji bude líto zase na celý rok ukládat do krabic…

Christmas prostírka Beauvillé

Žádné komentáře:

Okomentovat