úterý 16. srpna 2016

UŽIJTE SI ZAHRADNÍ POSEZENÍ S PŘÁTELI

Je příjemný letní večer a přepadla vás nálada posedět na zahradě? Teploty se v tu dobu vracejí do přijatelných hodnot a houpačka přímo volá k odpočinku. Co takhle využít počasí, pozvat pár přátel a uspořádat letní hostinu?


Prvně si v hlavě vysněte představu ideálního zahradního posezení. Hledejte inspiraci na internetu. Ten vám poskytne mnoho nápadů a pak už je stačí jen realizovat. My vám přinášíme naše vlastní tipy – na to, jak by mohla zahrada vypadat, jaké občerstvení hostům nabídnout i jak si to náležitě užít a zároveň si odpočinout.

Vyzdobte svou zahradu k nepoznání

Stůl schovejte nejlépe pod stromy – nikdy nevíte, kdy se přižene nečekaný déšť. Stromy vás aspoň na chvíli uchrání před tím nejhorším a poskytnou vám čas sklidit to nejnutnější. Po zahradě rozvěste lampiony, které si sami vyrobte. Není to žádná věda, budete mít ze sebe dobrý pocit a až se setmí, přinesou trošku tajuplné atmosféry. Pokud vám rostou na zahradě stromy ve vhodné vzdálenosti, pořiďte si houpací síť, kterou může kdokoliv využít ke krátkému odpočinku.


Na přípravě jídla si dejte záležet

Co jíst a pít? Připravte lehký těstovinový salát. Čím přesně těstoviny obohatíte, necháme na vás. My doporučujeme bazalkové pesto, sušená rajčata a sýr, kozí nebo třeba feta.

Důležitou součástí pohoštění by mělo být také ovoce. Kdy jindy ho konzumovat než v létě? Meloun můžete nakrájet na malé kousky a napíchat jej na párátka nebo malé špejle. Vytvoříte tak jednoduché ovocné jednohubky. Když už jsme u těch špejlí, využijte je také pro ovocné ražniči. Hroznové víno, kiwi, jahody, borůvky, banán, ananas – vytvořte duhu!

Salátové mísy

Dokonalou pochoutku představuje kolečko banánu vložené mezi dva piškoty a napíchnuté na párátku, ponořené do rozpuštěné hořké čokolády a vychlazené. Ale pozor, tuto dobrotu servírujte až později večer a v ne příliš velkém horku, čokoláda se jinak samozřejmě roztopí.

Dodržujte pitný režim

A teď už zbývají jen nápoje. Určitě nezapomeňte na vodu, kterou připravte do skleněného nápojového automatu. Přidejte kousky citronu, lístky čerstvé máty a osvěžení je na světě. Kromě toho zařiďte také alkohol. Dávejte si ale pozor, aby se večerní posezení nepřehouplo do party. Doporučujeme zvolit jemné víno, které nikoho neurazí. K létu se nejvíce hodí růžové, které vás po vychlazení dokonale osvěží.

Nápojový automat

Pak už jen pozvěte přátele a příjemný večer může začít. Bavte se :)

Žádné komentáře:

Okomentovat