čtvrtek 12. června 2014

RŮŽOVÁ LIMONÁDA

Servírováno s láskou ve džbáncích Kilner

  • Výtěžnost: 350 ml sirupu

  • Ingredience:
  • 300 g hnědého cukru
    1 1/2 bio citronu, na plátky
    1 bio pomeranč, na plátky
    500 g malin
    led a čestvá máta při servírování (podle chuti)

  • Postup:
  • Všechny ingredience dejte do velkého hrnce a zalijte 350 ml studené vody. 
  • Přiveďte k varu, občas zamíchejte. Po dosažení varu sejměte z plotny a nechte vychladnout.
  • Prolijte přez síto do džbánu a vymačkejte lžící zbylou štávu z ovoce.
  • Sirup můžete nyní skladovat v lednici až týden.
  • Servírujte ve sklenicích s kostkami ledu a čestvou mátou. 
  • Kilner lahve 0.5 litru jsou skvělé k servírování a skladování limonád.