středa 28. května 2014

TEX MEX POPCORN


Víkend se nezadržitelně blíží a protože venku není zrovna počasí na grilování, mám pro Vás tip na víkendovou zobku pro sebe a pro přátele, kterou si zamilují. Tento recept nikdy nezevšední... 
Ingredience na 6-8 porcí:
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 šálku popcornových zrníček
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky granulovaného česneku
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička chilli prášku
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/2 šálku sušená rajčata , nakrájené na kostičky (sušená vakuově zabalená, ne v oleji )
  • 3/4 šálku drobně pokrájené chorizo klobásy
  • 3/4 šálku čerstvého sýra, rozdroleného
  • 1 pevné (ale zralé) avokádo , nakrájené na kostičky


Postup:

Vložte popcornová zrnka do velkého hrnce s těžkým dnem a 2 lžícemi rostlinného oleje a pomalu opékejte. Přiklopte, ale nechte malou mezeru mezi hrncem a pokličkou, aby pára unikala z hrnce. Poslouchejte popcorn a když přestane praskat, sundejte z plotny. Přesypte do velké mísy. Pokud máte mikrovlnnou troubu, připravte si popcorn v ní, podle návodu na obalu. 



Smíchejte sůl a ostatní koření v malé misce. Nalijte rozpuštěné máslo na popcorn a protřepejte. Nasypte koření a promíchejte s popcornem. Přidejte sušená rajčata. 




Rozdělte popcorn servírovací lžící do misek a posypejte chorizem, čerstvým sýrem a avokádem. Podávejte ihned!




Zdroj: Spicy Perspective